Gol og Golsfjellet

Golsfjellet – familiens favoritt…

Åpne vidder med eventyrlig utsikt til like til Norefjell og Gaustadtoppen er noe av det du opplever om du lar skiene føre deg over Golsfjellet og Søråsen. I familievennlige omgivelser, 800-1200 moh finnes det løyper som skulle passe de fleste.

Her finnes 3 alpinanlegg med plass til både nybegynnere, familier og ”frikere”, egen kjelkebakke m/heis, terrengparker, barnebakker, og over 250 km preparerte langrennsløyper både i høyfjell, skogsterreng og i mer ”vill natur”. Toppen av skisentrene er også gode utgangspunkt for langrennsturer.

Våren på Gol og Golsfjellet

På våren kan de ivrigste skientusiastene iføre seg langrennski og shorts for å ta sine siste skiturer. Om våren er ørreten på hugget. Ta gjerne en tur på myke stier eller sykkelveier, aldri er skogen eller fjellet grønnere. I sentrum springer bladene på trærne, butikkene flytter varene sine ut på gata, og folk strømmer til den trivelige handlegata. Om våren kan oppleves utekonserter, vårdans, korpsmusikk for å nevne noe.

Sommeropplevelser 

Gol er et paradis for barna, her er det aktiviteter og opplevelser i fleng. Bli kjent med dyra på stølen, ri på ponnier, børn med motorsykler og gokarter. Lunt beliggende mellom dalsidene, er Gol et av Norges varmeste steder om sommeren, for deg som vil ha mer luft kan du trekke til fjells. Sammen med Valdres og Hemsedal er Golsfjellet et av Norges beste steder for sykling på praktisk talt bilfrie stølsveier. Her kan du også fiske, ri, ro, spille golf og uansett om du ønsker å bestige topper, finne multemyrer, gå langs elver og vann eller bare rusle rundt i skogen – er mulighetene mange på Gol og Golsfjellet.

Gjennom sommeren tilbys gratis hesteskyss, samt sentrumsaktiviteter for barn. Det arrangeres dansegallaer, utekonserter, utstillinger gjennom hele sommeren og høydepunktet er Goldagan med Golsdagsløpet med sitt yrende folkeliv.

Med sitt milde klima kan Gol friste med en rekke fine badeplasser og krysstall vann. Og i Tropicana, et tropisk badeland med megasklier, bølgebasseng, barneland og palmehave – midt i Gol sentrum er det 28 grader i vannet – hele året.

Høsten på Gol og Golsfjellet

Golsfjellet i høstfarger – en symfoni i rødt, oransje, gult og grønt. Sopp skyter opp av skogbunn, rødmende tyttebær og smaken av søte blåbær er noe av det som gir høsten særpreg.